По традиция община Козлодуй изпрати своите абитуриенти с красив и емоционален празник, и концерт.

Събитието се състоя пред читалището в града, където випускниците от Професионална гимназия по ядрена енергетика „Игор Курчатов”, Средно училище „Христо Ботев” , Средно училище „Св. св. Кирил и Методий” и Средно училище„Св. св. Кирил и Методий” с. Бутан получиха от кмета на общината Маринела Николова символичния ключ на града, с пожелания винаги да се връщат у дома.

 

На празника присъства и народният представител Мартин Харизанов, който лично поднесе своите поздрави към всеки един от випускниците, като им пожела успешна реализация:

“Младите хора са най-ценният ресурс на страната ни и моите усилия са насочени към това те да искат да се образоват, да работят и живеят по родните си места, обединявайки усилия и знания за развитието на регионите. 

Да имат възможност да постигат своите мечти и цели в сигурна и стабилна държава, в която няма пречки пред развитието на младите”, каза народният представител.

Мотивираща бе речта на Маринела Николова:

“Животът е прекрасен и е пред вас мечтайте смело и си поставяйте високи цели! Вярвам във вас! Където и да отидете не забравяйте да се връщате в родния си дом. Тръгвайте уверено, борете се и продължавайте напред. Убедена съм, че вие-децата на община Козлодуй със сигурност ще успеете да се реализирате. Моят подарък към вас е символичен, но той носи силно послание – след като завършите висшето си образование отново да се върнете в родното си място, защото имаме нужда от вас!“

 

Празникът продължи с изпълненията на балет “Ириси”, вокална група “Робинзон” и концерт на Торино и Пашата.