Горещ, чувствен, докосващ и на световно ниво беше рециталът “КАНТАНГО” с блестящия италиански тенор Фабио Армелиато, който снощи Симфониета – Враца представи пред врачани и гостите на града.

Публиката се докосна до таланта на звездния тенор и се срещна по наистина неповторим начин с красотата на италианското белканто и страстта и емоцията на тангото.

Музикалният спектакъл на маестро Армелиато показа хронологията в развитието на модерното танго пеене от Тито Скипа до Карлос Гардел. Живял дълго време в Буенос Айрес, италианският певец и композитор Тито Скипа, е бил влюбен в аржентинското танго. Тази своя любов той предал и на ученика си Карлос Гардел, който мечтаел да стане прочут оперен певец.

Поддържал приятелства с оперни величия като Енрико Карузо, Тита Руфо, Артуро Тосканини и т.н., но не успял да стане оперна звезда, не бил надарен със силен глас. Тогава Тито Скипа му предложил да се посвети на тангото и Карлос Гардел наистина започнал да пее танго, но в италианския стил белканто.

Директорът на Симфониета – Враца доц. Христо Павлов поздрави публиката за настъпващите празници и благодари на колегите си от Симфониета-Враца, за крачките, които заедно изминават към всеки един успех.