Лидерът на ДСБ във врачанско Владислава Лакова е извадила “тежката артилерия” и вече си “мечтае” за кметското място и се “цели” за високи постове в Областна управа.

Това разбра “Зов нюз” от свои източници, дочули случайно пикантен разговор между общински съветници, коментирали с интерес темата.

Солидната дама, която споделя публично, че е отслабнала с по 8 кг. в изминалите два избора за народни представители, е разказвала, че според “проучване” тя е най-харесваната личност за кмет от врачани… след кмета Калин Каменов.

Не е ясно коя социологическа агенция е направила изследването, но то вече се намирало в централата на ДСБ в София, разказват източниците ни, и допълват, че Лакова е убедена, че със сигурност, ако е кандидат за кмет ще отиде на балотаж.

Тогава щяла да получи подкрепата на ДПС и БСП и да се настани удобно в кметския стол, печелейки … балотажа.

За източниците ни обаче остава непонятно дали ДПС и БСП знаят изобщо за изследването и за това, че ще подкрепят евентуалния кандидат за кмет Лакова на евентуалния балотаж …

Другата амбиция на Лакова, според нашите източници и дочутия разговор, е да върне в областна управа адв. Красимир Колев и общински лидер на ДСБ, но този път на поста областен управител.

Припомняме, че при поемане на управлението от коалицията ПП-ДБ-БСП на поста зам. областен управител бе назначен именно адв. Красимир Колев, а неговата съпруга пое Инспектората по образование в града, като се яви два пъти на конкурса за поста … като единствен кандидат.