“Любовта към свободата – това е любов към хората; любовта към властта – това е егоизъм”, У. Хезлит

Врачанската “сглобка” на ПП-ДБ за предстоящите местни избори буквално ври и кипи от интриги и вътрешни предизборни войни. На ринга един срещу друг са изправени Лакова и Кунгалов, като госпожата засега губи по точки.

Наричащият себе си “визионер” и “филантроп”Кирил Кунгалов, за когото всички се запитаха доколко познава функциите на кмета и Общинския съвет, ще бъде кандидатът за кмет на Продължаваме Промяната-Демократична България за Враца.

Това разбра “Зов нюз” от свои източници, които твърдят, че и листата на врачанската “сглобка” е почти готова.

Освен кандидат за кмет, Кунгалов по всяка вероятност ще бъде първи в общата листа, макар че Владислава Лакова от ДСБ не се е отказала да се презентира като по-подходяща за тези позиции.

Тя използва всички обичайни средства и на живот и смърт води борба да е водач на листата, а не на второ място, както са я подредили.

Лакова едва ли ще успее, твърдят запознати, защото лично Деница Симеонова стои зад кандидатурата на Кунгалов.

Въпреки това от Продължаваме Промяната – Враца са поредните “играчи” , неуспели да се преборят с чара на Лакова в софийската централа на ДСБ.

И от сега говорят, че могат да бъдат поредната политическа формация, която тя ще съсипе по време на избори.

В случая ПП са ракета-носител на ДБ, които едва ли биха влезли в Общинския съвет, явявайки се самостоятелно.

Към четвърто или пето място се е устремила Марина Ташева от “Да, България”, която също на всяка цена е решена този път да седне в съветническия стол, независимо какво ще й коства това, а основната й амбиция е да опонира на главния архитект.

В близките дни от ПП ще учредят общинската си структура, която ще оглави именно Кунгалов.

Според запознати, преди учредяването не е проведено събрание и не са правени номинации за членове на управителния съвет, както би трябвало според Устава на партията.