Кризисният щаб обяви 19 януари за неучебен ден

По предложение на Кризисния щаб към местната администрация – 19 януари /четвъртък/ ще е неучебен ден за учениците от 1 до 12 клас във Враца. Посещението на детски ясли и градини ще е по преценка на родителите. В рамките на деня ще бъдат преустановени и събития, които се провеждат на открито. Кметът Калин Каменов заяви, че основната цел е предпазването на гражданите от инциденти.

По време на срещата представителите на щаба коментираха, че в следващите 24 часа се очаква поривите на вятъра отново да са със скорост над 130 км/ч. От Националния институт по метеорология и хидрология обявиха червен код за много опасно време и ураганен вятър на територията на област Враца.

Същевременно екипите на БКС, Пожарна безопасност и Областно пътно управление продължават премахването на паднали и изкоренени дървета, както и отстраняването на щети по обществени сгради, в резултат от силния вятър.

Участие в Кризисния щаб взеха представители на Пожарна безопасност, Спешен медицински център, Областно пътно управление, РУО, ВиК, БЧК, Районно управление на полицията, БКС, звено „Инспекторат“ и експерти от местната администрация.

Община Враца апелира гражданите да се движат с повишено внимание, а при възможност да не излизат от домовете си.

Сигнали могат да бъдат подавани денонощно на тел.: 0885 118 857.