Родители от Враца са сериозно притеснени за лечението на децата си след сериозната криза в детското отделение на МБАЛ „Христо Ботев“.

Лекари и медицински сестри напускат отделението, а до седмица изтичат предизвестията им.

Провеждат се серия от срещи на различни нива, за да бъде разрешен казусът, но въпросът все още стои.

Един от напускащите лечебното заведение е педиатърът и член на УС на БЛС д-р Бисер Тодоров. По думите му това не е лок-аут.

„Ситуацията е от 7 години, Основната причина е непосилните и невъзможни условия на труд, в които извършват работата си лекарите. Не е заплатата основната причина, а невъзможността да излезем отпуск”, обясни той пред Нова телевизия.

Лекарят допълни, че наличният състав е на санитарния минимум и затова почивките са мисия невъзможна.

Живка Стоянова е майка на три деца. Тя сподели, че родителите в града са много притеснени, защото децата им няма къде да бъдат лекувани. Те настояват за отговори от директора на болницата.

„Ние нямаме никаква алтернатива. Затвори ли отделението, децата ни няма къде да бъдат лекувани, ако се наложи. Държим да ни бъде обяснено, защо се налага това драстично затваряне“, заяви тя.

Областният управител на Враца Надя Донкинска отказа да застане пред камерата ни. Тя обаче заяви, че е търсено решение на казуса – за нещастие, без успех.

Припомняме, че освен проблем с детското отделение, врачанската болница е възможно да остане и без ТЕЛК.

След краха на Детско отделение, Враца остава и без ТЕЛК?