Криминално проявен и осъждан няколко пъти е пияният мъж, прегазил и ранил мъж и две жени на улица в град Бяла Слатина снощи.

Това стана ясно по време на брифинг в ОДМВР-Враца. На него присъстваха окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков и директорът на ОДМВР-Враца старши комисар Янко Янколов.

Припомняме, че снощи в Бяла Слатина е станал пътен инцидент, при който е починал един мъж, а две жени са ранени. Трагедията се разиграла в 19:35 ч. Тогава е получен сигнал в полицията за сбиване между няколко лица в гр. Бяла Слатина на ул. „Латинка“.

Изпратеният на мястото полицейски екип е установил, че 43-годишен мъж от с.Бреница, управлявайки лек автомобил „Мерцедес“ блъснал трима души- две жени  и един мъж, които са транспортирани  до ЦСМП- Бяла Слатина, където мъжът /53г./ е починал.

Касапница на улица в Бяла Слатина! Пиян гази хора наред навръх Осми март

 

„Извършителят Иван Петков е задържан. Той е привлечен в качеството си на обвиняемо лице за извършено от него престъпление по член 342 ал. 3 Б и В от НК – умишлено причиняване на смърт и телесна повреда при управление на МПС, като предвиденото наказание по закон е от 10 до 20 години лишаване от свобода.“

Това заяви окръжният прокурор Владимир Сираков.

По думи на Сираков стана ясно още, че срещу задържания има подадена жалба през месец ноември 2020 г. от съпругата му Милка Петкова.

„Но тъй като деянията спрямо нея са извършени в село Бреница, което е в компетентността на Районна прокуратура – Кнежа, от РП – Бяла Слатина са изпратили материалите в прокуратурата в Плевен. Там има образувано досъдебно производство от 26 февруари 2021 г. за причиняване на телесна повреда при домашно насилие.“

Криминалното минало на извършителя не е чисто.

Има предишни осъждания през 2006, 2007 и 2008 година, които отново са свързани с деяния, които касаят управление на МПС след употреба на алкохол и причиняване на телесна повреда.

До момента са проведени разпити на петима свидетели.

Извършителят е задържан и към настоящия момент и ще бъде поискана постоянна мярка от Врачанския окръжен съд.

 

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Окръжна прокуратура – Враца.