Христо Ковачки е оттеглил инвестиционното си намерение да гори RDF във Враца, но е внесъл ново. С него бизнесменът заявява желанието си да гори дървесни отпадъци.

Това стана ясно на днешната среща между граждани, журналисти и директора на РИОСВ-Враца Христо Христов.

Непредубеденият човек обаче би си задал въпроса как така кюмбетата на бабите по селата доскоро бяха проблем и според градските спецове замърсявали въздуха, а горенето на дървесни отпадъци в котлите на Топлофикация нито са проблем, нито ще замърсяват атмосферата?

Интересно е да се отбележи още, че при представяне на инвестиционното предложение за изгаряне на боклук от “Валтер къмпани” самите експерти на фирмата твърдяха, че ако не получат съгласие да горят RDF, то въздухът ще бъде много по-мръсен поради изгарянето на дървесни отпадъци.

Директорът на РИОСВ – Враца Христо Христов така и не даде конкретни отговори на въпросите на присъстващите, а намерението на територията на врачанската Топлофикация да изгаря не боклук, а дървесни отпадъци бе посрещнато от гражданите така:

Днес стана ясно също, че от “Камибо” не са подписали последния акт, който им бе издаден от Междуведомствента комисия. Ако това не стане до 4 септември, за тях ще предстои поредна санкция. 

Няма и конкретна информация взети ли са проби от водата, в която се съхраняваше серовъглерода и кога тя ще бъде изкарана.