Така наречените медицински легла, които бяха обявени за откраднати в бюлетина на полицията, са били изкарани до контейнерите за боклук на лечебното заведение. Това твърди източник на “Зов нюз”, който е част от екипа на местната фирма по чистота.

Пред наш репортер той разказа, че въпросните легла са били строшени кушетки без табли, с продънени пружини и служителите по чистотата са решили, че са изхвърлени. Имало е и пет легла тип Русенско легло, които също не са били годни за ползване и със строшени табли.

Така наречените медицински легла са били изнесени при контейнерите зад моргата на болницата, където според нашия източник има “камара с боклуци”.

“Това стана в събота след 09.00ч. и  не е нещо ново, защото от същото място сме прибирали и чугунени радиатори, кревати, дивани, печки и перални. Многократно изхвърлят от болницата и до този момент.

Странното е, че три пъти влизахме, за да натоварим тези легла и никой не ни спря, не каза, че не са за боклука.

Видяха ни лекарите от Инфекциозното отделение, охраната, парнаджията.

Леглата предадохме на вторични суровини, но след като разбрахме, че сме ги откраднали ги взехме отново и ги върнахме.

Ако искахме да крадем, щяхме ли да влизаме три пъти в болницата”?, възмущава се нашият източник. Той е притеснен, че може да има проблеми на работното място заради недоразумението, но повече  се чувства неприятно от коментарите на неговите съграждани.

“Къде е РЗИ да дойде да види как от КОВИД отделението са изкарали леглата навън до кофите за боклук, защото  били напръскани за дезинфекция? Ако знаете само какви мръсотии изхвърлят там, каква смрад…

Набедените служители са върнали леглата, както е отбелязано и в полицейския бюлетин, но споменават, че полицаи са ги помолили да мълчат, за да не се раздухва случая.

Снимката е илюстративна.