Магистър-инженер Деница Симеонова, депутат от 47 и 48-ото Народно събрание, е водач на листата от кандидати на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в област Враца. Днес коалицията регистрира листата в Районната избирателна комисия.

“Вярваме, че ще имаме мнозинство в парламента и ще превърнем България в модерна европейска държава. Има как трудът на медицинските специалисти да бъде оценен справедливо и да върнем престижа на болницата във Враца. Има как да изградим иновативна икономика. Има как вместо да оставаме ученическото ни градче да пустее и да се превърне в сметище, да създадем възможност за висше образование в Северозапада. Стоим зад проекта за Северозападен университет и сме уверени, че при наличието на политическа воля той може да бъде реализиран, а не да остане поредната добра идея на хартия”, коментира Симеонова, която е родом от Враца и води листата на ПП за трети пореден път.

Кандидатите за народни представители от партиите в коалицията внесоха заедно документите за регистрация. В списъка от претенденти има представители на различни професии.

Включени са както познати лица от предходните листи на партиите в коалицията, така и нови имена, които допринасят за развитието на региона. Ето кандидатите на коалицията: Маг. инж. Деница Симеонова – инженер, предприемач Деян Войкин – областен координатор на “Продължаваме Промяната” – Враца, експерт по национална сигурност, Владислава Лакова – областен председател на ДСБ-Враца, Кирил Кунгалов – предприемач, Галя Илиева – предприемач, Надежда Бачева – зам.-кмет в район Слатина, София, впоследствие, съветник на министъра на електронното управление, Мирена Ценова – магистър фармацевт, експерт по лекарствена безопасност Тодор Тодоров – лекар Румен Христов – Главен технолог по организация на експлоатационна дейност, АЕЦ Козлодуй, Владислав Йотов – софтуерен инженер и предприемач, Лили Михайлова – юрист, Петър Куленски – адвокат.