Калин Каменов отказа увеличение на заплатата, но общинските съветници гласуваха повишението и въпреки неговото решение.

Общинският съветник от ГЕРБ Сашка Александрова предложи заплатата на кмета Калин Каменов да бъде увеличена с 10% или да стане 3 740 лв.

От своя страна Калин Каменов благодари за направеното предложение:

Това предложение е оценка за моята работата и тази на моя екип, но няма да приема, защото смятам че тази година трябва да помислим за някакъв резерв, който да бъде използван за друго. Смятам, че сега не му е времето.

Председателят на ОбС – Враца д-р Владимир Христов също се оттегли от гласуване за приемане на точката, защото тя касае и повишение на неговата заплата.

Въпреки това Сашка Александрова не оттегли предложението си и общинските съветници гласуваха 32 “за “, 2 “против” и 1 “въздържал се” .

Отрицателен вот заяви Момчил Младенов, като се мотивира, че съветниците от ГЕРБ за 2-ра година правят една и съща схема за повишаване на заплатата на кмета, още повече че той изразява несъгласие.

От своя страна Сашка Александрова се мотивира, че кметовете заслужават по-висока заплата, защото в действителност работят.

“Не съм против увеличението на заплатата, против съм начина по който се прави“, репликира Момчил Младенов.

Съветниците приеха увеличението на заплатите на кметовете на кметства, както и тази на кмета на Враца с 31 гласа “за” и 4 “въздържали се”.

След гласуването кметът на Враца Калин Каменов заяви, че увеличението от 10% ще бъде дарено за ремонт на АГО в МБАЛ “Христо Ботев”-Враца.