Новият кмет на  Сандански Атанас Стоянов от квотата на ВМРО също си е поставил ваксина, твърдят наши източници, изпратили сигнал до редакцията на “Зов нюз”.

В сигнала се твърди,  че заедно с общинските съветници ваксина е получил и Атанас Стоянов. Нещо повече, заедно с него ваксини са си сложили и членове на семейството му.

Ваксинирани са шофьори в общината и въобще всички близки до управляващите в администрацията.

Източникът ни пита дали е възможно кметът еднолично да разпределя ваксините и твърди, че хората се страхуват да говорят, защото Сандански е малък град и изнасянето на такава скандална информация би им коствала работата.

Припомняме, че днес министър Ангелов изнесе информация относно скандалното поставяне на ваксини на общински служители в Сандански.

Данните от проверката сочат, че на 8 януари са извършени имунизации на 7 служители от “Социален патронаж”, един учител и един пенсионер.

На 9 януари са имунизирани 24 лица, които не са включени във фаза 1 на националния план за ваксиниране.

От тях – четирима са общински съветници, а останалите са служители на общинската администрация, в това число и лице от семейството на управителя на лечебното заведение, каза здравният министър.

Дали сред тях е и кметът на Сандански, както и членове на неговото семейство и общинските шофьори?

“Зов нюз” направи многократни опити да се свърже по телефона с г-н Стоянов, но без успех. Редакцията продължава да очаква неговия отговор.

Внимание заслужава и въпросът дали неправомерно ваксинираните ще получат и втората доза ваксина и по какъв регламент, след като грубо са нарушили ваксинационния план на България?

Скандална е и информацията, че е спрян достъпът на медицински лица до системата за регистриране на ваксинирани в Сандански, вероятно за да бъде покрит списъкът със злоупотребилите, съобщават източниците на “Зов нюз”.