“Ще ви изселя от Софрониево и баща ти ще умре!” – с тези заплахи синът на кметицата на Софрониево се е обърнал към дъщерята на Митко Маринов,

човекът, който Денис, баща му и компания са пребили от бой.

Нищо неподозиращият мъж е бил жестоко пребит, защото се е осмелил да попита Денис, дали ще го вземе на работа. След въпроса е последвал ритник в гърдите, разказва дъщерята на пострадалото семейство Александра Желева. Бита е и нейната майка, която е с два байпаса и с много крехко здраве. След като става суматоха заради боя, към Денис се присъединява неговият баща и още хора, и всички се нахвърлят върху беззащитния човек. Клип от срамната сцена е качен във Фейсбук групата на с. Софрониево, но по-късно е свален.

“Дойде баща му на Денис, който носеше огромен нож и започна да вика: “Кой бие сина ми?” Първото му действие, което не мога да разбера, беше към малката ми сестричка, която е асматик и е на 15 г. Тръгна да я гони и й каза “Ела тук бе, копеле!” След това подгони брат ми, но той успя да избяга. Тогава изкривиха посоката към баща ми. Бяха Денис, баща му, Евгени, който живее у тях, Генчо и зет му.

Бяха обезобразили баща ми. Отвсякъде бликаше кръв!“

Побоят се случва пред къщата, в която само преди дни разкриха мини лаборатория, която Денис е пригодил за отглеждане на канабис и намериха над 10 растения от наркотика.

След нанесения побой семейството на едрия земевладелец и кметицата на Софрониево не се извинява на ужасените хора, напротив, опитва се да купи мълчанието им с кон.

От страх пребитото семейство пуска за продан каквото има и е решено да се пресели, защото се страхува, че ще бъде посегнато на живота им.

Целият разказ на Александра вижте във видеото на “Зов нюз”: