„Събрали ми се, събрали

все готини баби. 

Докаросани, красиви,

да са здрави, да са живи! 

Умували, мислили

и накрая измислили: 

„Готини сме, няма спор – 

ние сме един отбор!“

И както подобава – 

клуб ще се отваря!

Клуб, като клуб – 

ама по-различен – 

магнетичен и много обичан!“

Те са пълни с енергия, за тях годините нямат бариера, защото те са „Клуб на готините баби“ (КГБ) и тази година празнуват своя шести рожден ден.

По повод празника си те организират невиждан банкет, на който ще бъдат поканени и „Готините дядовци“…

Главната цел на клуба е да разнообрази живота на възрастните хора, затова те си организират постоянни срещи, пълни с песни, танци и изненади. През годините са участвали в множество състезаниея по танци, в празненства, по повод празници в населените места от областта и страната, в традиционния фестивал „Мара Врачанка“, дарявали за читалища в населените места от Врачанско.

За всеки празник през годината те организират празненства, изпълнени с много смях и веселие.

Председател на клуба е Катя Найденова.

Броят на членовете се мени постоянно и то, защото все повече и повече баби изявяват желание да станат част от „Клуба на готините“. Но разбира се към бабите има и ГД – „Готини дядовци“, защото светът е за двама.

Членовете им никога не губят желанието и хъса си за живот, затова си организират почивки, екскурзии, пътувания из страната. Учат ни, че от живота трябва да се граби с пълни шепи и, че няма значение на колко години си, а на колко се чувстваш.

Екипът на „Зов нюз“ желае още дълги години несломим дух за живот, още много почивки, неспирни танци, срещи, изпълнени с радости, песни и изненади! Желаем още много усмивки и здраве! Не спирайте да бъдете пример за това, как се живее!