Каляската за хора със специални потребности ще гостува в различни населени места от областта, където има домове за хора със специални потребности.

“Това решихме на днешната неделна разходка. Идеята за първата дестинация даде г-жа Ирена Христова .

Целта е повече хора, които са с ограничени движения и възможности, да могат да се възползват от атракциона, който с “Благотворни приятели” подарихме на Враца. Вълнуваща беше срещата за мен и с Тони Дуковски, който за първи път се разходи с каляската.

Щастлив съм, че за пореден път имах възможност да споделя неделната разходка с наши съграждани, които се разходиха с каляската, предназначена за хора със специални потребности.

Туристическият атракцион донесе много положителни емоции и добро настроение на всички, които се включиха в разходките в спортен комплекс “Христо Ботев”-Враца.От “Благотворни приятели” сме горди с това дарение за нашия град, чиято цел е да допринесе за това хората със специални потребности от общината да се чувстват още по-пълноценни членове на общността ни.”, каза Мартин Харизанов.

Припомняме, че каляската за хора със специални потребности е първата по рода си в България и е пригодена както за деца, така и за възрастни в инвалидни колички. Част от финансирането идва директно от НАТО в Брюксел със сума от 12 000 лева, а останалите 8000 лева са дарени от сдружението.

Целта е хората, които са с ограничени двигателни възможности, също да изпитат нови емоции и да се насладят на туристическите забележителности, докато пътуват в специалната каляска.
Осигурена е възможност за тези, чието физическо състояние позволява, да управляват каляската, заедно с кочияш.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.