„Потърсих. Почуках. Поисках. Получих.

Бях включен на 11 място в кандидат-депутатската листа на коалиция “Демократична България” в 6 МИР – Враца. Благодаря за доверието на коалиционните партньори и колегите от моя роден град Враца, с които ни предстои едномесечна кампания. И разбира се – победа!“

Написа журналистът Калин Манолов в своята страница във „Фейсбук“.

„Защо се кандидатирам? За да върна морала в политиката. Не само аз, разбира се, и не веднага. От миналата година насам в България има все още малка, но отдадена на каузата на Свободата група хора, която може да промени България. Не се съмнявайте – всички големи промени започват така!

Нужен ли е морал в политиката? Основополагащ е! Не може да се прави политика, която не е основана на морална идея. Свободата е морал. Свободното общество е или морално, или изобщо не съществува като общество.

Какво е моралът все пак? “Преценка, с чиято помощ да различаваш правилното от неправилното, поглед, с който да виждаш истината, кураж, за да действаш в съгласие с нея, себеотдаване на доброто, почтеност да защитаваш доброто на всяка цена.”

Не мога да го кажа по-добре от Айн Ранд.

Мога само да конкретизирам за България – неморално е да се оставяш безогледно да те крадат и безобразно да те лъжат.

Това те превърща в техен съьюзник. И враг на самия теб и на децата ти.

Знаете кои са лошите в българската политика. Знаете, и че Демократична България е от добрите. Затова я избрах за начало на една може би закъсняла, но надявам се – успешна политическа кариера.

Самият аз дълго отказвах да правя такива избори. Но това доведе до невъзможността да избирам изобщо, включително между добро и зло. Човек не може да е морално неутрален, защото не може да не избира.

Животът е поредица от избори. Откажеш ли да ги правиш, отказваш да живееш.

Така че – на оружие, братя! Очаква ни морална революция. Моралната революция е най-трудната, най-взискателната, най-радикалната форма на бунт, но именно това е задачата, която трябва да извършим днес. Ние, не някой друг! За да не живеят децата ни в такава…държава.

Моралът е първият ми приоритет – и в живота, и в тази кампания. Утре ще ви кажа вторият.

Днес отправям и първото си предизвикателство към всички кандидат- депутати за 46-тото Народно събрание: декларирайте, или покажете, че не сте били служители и агенти на комунистическата Държавна сигурност. Аз не съм.“