В рамките на срещата кметът Каменов обсъди възможностите за инвестиции на немски компании във Враца

Българската агенция за инвестиции /БАИ/ организира международен форум в Дюселдорф за представянето на България като инвестиционна дестинация, с фокус към секторите “Автомобилостроене и машиностроене” и “Информационни технологии”. Форумът бе открит от изпълнителния директор на БАИ – Богдан Богданов и кмета Калин Каменов.

Като член на УС на НСОРБ Калин Каменов запозна Ралф Шлиндвайн /Управляващ директор на Търговско-промишлената палата на Дюселдорф/ и представители на немския бизнес с възможностите, които българските общини предлагат на чуждестранните инвеститори. В срещата се включи и Румен Бонев от Генералното консулство на България във Франкфурт.

Международният форум събра представители на автомобилната индустрия в Германия, като участие в него взеха още: ахр. Любомир Станиславов – СЕО и член на УС на “Аутомотив Клъстер България”, Томас Пърнел – административен директор на “Етем Гестамп”, Иван Михайлов – председател на УС на “Аутомотив Клъстер България” и Ивайло Славов – основател и главен изпълнителен директор на DIGITALL.