“Отива си най-слабото и арогантно правителство в новата история на България. Кабинет, министри и териториални администратори, които не успяха да разберат нито как се управлява държава, нито какво означава местната власт за ежедневието на всички българи., написа в страницата си във “Фейсбук” кметът на Враца Калин Каменов.
Правителство, което не проумя, че реализирайки проекти в общините не прави реклама на кметовете (очевидно нарочени за политически врагове), а подобрява живота на хората по места. Т.е. на българите.
Дълбоко замразени във фризера на политическия реваншизъм бяха десетки проекти на Враца и на всички областни центрове. Без обяснение. Без комуникация. Без алтернатива.
Пътят Чирен-Девене, асфалтирането на Бистрец, лекоатлетическата писта на стадиона, проектът за училището в Паволче, паркът в Сениче, спряното финансиране на Ботев Враца в най-печелившата за енергетиката година и още, и още примери!
Загубихме ценни месеци, в които можеше да се реагира далеч по-професионално срещу всички кризи. Сега можем единствено да се надяваме, че подобно управление никога няма да се повтори.
В политиката няма място за реваншизъм, арогантност и дребнавост. Българските общини имат нужда от партньор в лицето на държавата!