„В момента се реализира проектът за обновяването на спортна зала „Вестител“. Подменя се съществуващата дограма с нова и се ремонтират компрометирани участъци по фасадата.

Мащабна реконструкция се осъществява и на волейболното хале в града, което ще бъде преобразено в модерна, енергийноефективна волейболна зала, с трибуни, санитарни помещения и с най-модерната настилка в страната.

Със средства от Капиталовата програма възстановихме настилката на игрището в ИОУ „Васил Левски“, като предстои да бъде изградено игрище с изкуствено покритие в двора на училище „Св. Софроний Врачански“ – коментира кметът Калин Каменов и допълни, че предстои изготвянето на проект за нов покрит плувен басейн и реконструкция на стрелбището, намиращо се в спортен комплекс „Христо Ботев“.

На пресконференцията, градоначалникът отбеляза, че през тази година са предвидени 260 000 лева за изграждането на нови детски площадки. Основите на първите шест от тях са готови и предстои монтирането на съоръженията и поставяне на ударопоглъщаща настилка. „Площадките ще бъдат изградени в кварталите „Дъбника“, „Металург“, „Река Лева“, „Подбалканска“, „Кулата“, „72“, както и в района на ул. „Остри връх“.