„Честит празник на всички, които пазят и почитат Апостола на свободата с чисто сърце и чисти ръце. Преди малко децата казаха, че Васил Левски ни трябва повече от всякога.

Днес, ние имаме нужда от обединители и добри примери, а не от разединение. Сред нас има много хора, които вярват и съхраняват заветите на Апостола за единство и взаимно уважение.

Всеки може да бъде пример, но не само на думи, а и на дела, защото само така ще научим децата ни, че всичко зависи от общите ни усилия. Скъпи съграждани, нека никога не забравяме, че бъдещето на нашата страна, зависи от нашите действия днес. Нека покажем, че можем да сме единни! Честит празник!“

Това каза кметът Калин Каменов по повод отбелязването на 183-та годишнина от рождението на Васил Левски.

Честването бе открито с поетично-музикална програма, с участието на възпитаниците на ИОУ „Васил Левски“, а пред паметника на Апостола бяха поднесени венци и цветя в знак на синовна почит и признателност.

На тържеството присъстваха: Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, народният представител Красимир Богданов, председателят на Общинския съвет – д-р Владимир Христов, общински съветници, директори на институции, ученици и граждани.