Никога в новата история на България не се е случвало такова струпване на некомпетентни, но за сметка на това заядливи, чиновници.
Правителството и техният представител на областно ниво все още не могат да осъзнаят, че общините са част от държавата, която уж управляват. А хората живеят в тези общини.
Хората, които с данъците си пълнят държавната хазна, живеят и работят в общините.
Хората, по чиято воля тези хора временно са политици, искат да имат поне нормално качество на живот, а това включва асфалт, тротоари, зелени площи, спортни площадки и десетки качествени услуги в сферите на здравеопазването, образованието и културата.
И когато държавата финансира асфалтирането на един квартал, изграждането на писта за лека атлетика или ремонтира паметника на Христо Ботев, тя не го прави като подарък за кмета, а инвестира в качеството на живот на хората.
За това не съм изненадан вчерашните думи на областния управител, от които прозират три неща. Очевиден популизъм, непознаване на проблема и още по-очевидно нежелание да се свърши работа.
В крайна сметка, ако смяташ, че търсенето на помощ от собствената ти държава е прехвърляне на отговорност, то тогава логично може да предположим, че в момента държавата се държи като мащеха към своите граждани.
Само ще припомня, че за периода от 2012-2015 г. по проекта за Воден цикъл на Враца са били нанесени толкова щети, че е цяло чудо неговото завършване.
Да, хората в Бистрец са напълно прави да се сърдят. Предстоят ми поредица от срещи с тях. Проблемът там ще бъде решен, но е много, много трудно без съдействие от ВиК и държавата!