Общо 908 души от областите Враца, Видин и Монтана са се ваксинирали с първата доза ваксина срещу коронавирус. Във Враца те са 430 души, като втора доза от ваксината са получили 9 души. Във Видин първа доза са си поставили 175 души, а в Монтана 315. Данните са публикувани в единния информационен портал, като от тях става ясно, че реимунизация във Видин и Монтана не е започнала все още.

По оскъдните информационни данни, получени от Регионалната здравна инспекция във Враца, количеството на доставените ваксини е доста по-малко – 535 броя.

Първите 250 дози ваксина за медиците, които работят на първа линия в борбата срещу коронавирусната инфекция в областите Враца, Видин и Монтана, пристигнаха в Регионалната здравна инспекция на 28 декември 2020г. .
От общия им брой 100 бяха за област Враца, 100 за област Монтана, а 50 – за област Видин.

На 06.01.2021 г. от местната Здравна инспекция бяха приети още 285 дози от ваксината на Пфайзер, но в кратката информационна бележка изпратена до медиите не беше обяснено как се разпределя по области това количество.

При така публикуваните в официални регистри и прессъобщения данни, излиза че РЗИ-то във Враца или е преминало към производство на ваксини, или отново някой “експерт” не си е свършил работата?

А бройките са важни, заради хората на първа линия, за които трябва да се направи всичко възможно да са защитени, борейки се за нашето здраве и живот.