Протестът е насрочен за 18:30 в петък на пл. “Народно събрание”

Асоциацията на европейските журналисти – България (АЕЖ) организира протест срещу номинацията на Мартин Карбовски за член на СЕМ.

От АЕЖ настояват и за оставката на Тошко Йорданов като председател на комисията за култура и медии в Народното събрание.

“Гаврата с медиите трябва да бъде спряна. “Има такъв народ” са поредните, които решиха, че могат да злоупотребяват с и без това изстрадалата медийна среда в България. Номинацията на Мартин Карбовски за член на Съвета за електронни медии е преминаване на червена линия от рода на избирането на Делян Пеевски за директор на ДАНС.
Информация за номинирането на Карбовски се появи минути, след като Асоциацията на европейските журналисти публикува своя позиция какви трябва да бъдат кандидатите за членовете на съвета. В нея между другото се казва, “винаги да са спазвали професионалните и етичните стандарти. Никога да не са използвали език на омразата и да не са разпространявали дезинформация”.
Карбовски е всичко онова, което един член на СЕМ не трябва да бъде.
Настояваме за оттегляне на кандидатурата му и оставка на Тошко Йорданов от поста председател на парламентарната комисия по култура и медии, заявяват от Асоциацията на европейските журналисти.

Визия: Studio Punct, FineActs
https://thegreats.co/artwor…/stop-hate-speech-symbol-pack-33″