Жители на на криводолското село Краводер питат кмета Илия Перчинков кога ще бъдат ремонтирани улиците в селото и кога ще има улично осветление.
Хората задават своя въпрос чрез медията ни, защото кметът дори не вдига телефона си, за да разговаря с тях.

Пред наш репортер Гергана Дамянова, живуща в селото сподели, че ще организират и събиране на подписка в Краводер.

“За повече от 10 години, през които Перчинков е кмет на селото, ние нямаме никакво подобрение. Осветление наистина няма, ние му звъним, но той не вдига телефона си. Искаме да го попитаме какво трябва да направим, за да имаме осветление. Искаме да попитаме още, кога ще има редовно сметоизвозване. Кога ще спрат набезите на ромите, които влизат и крадат от къщите, заради което се наложи всички да си сложим камери.

За всички тези проблеми няма никаква намеса или подкрепа от кмета на селото, няма дори обяснение. Той подкрепя хората от ромски произход.

Улиците не са ремонтирани от двайсетина години. Има една ремонтирана улица, с която кметът се гордее, но тя стига до неговата къща. Останалите са целите в ями и придвижването с автомобил е просто невъзможно.

Кофите за смет се изхвърлят на две-три седмици, като това важи и за единствената кофа за боклук пред училището, а детската площадка е змиярник.

Проблем има и с придвижването на линейките, когато жител на селото има нужда от помощ. Ще останат някъде в някоя яма, коментират още хората.

Ние ще продължим да си търсим правата и ще направим подписка за всичко това. Искаме да ни се даде яснота какви средства са били отпускани на селото и за какво са били изразходвани, за да няма нищо направено в селото. Искаме да се направи ревизия.”, категорична е Дамянова.

Други жители на Краводер, пожелали анонимност твърдят, че служителите, които трябва да подържат селото през деня, работят в къщата на кмета.