Окръжен съд – Враца осъди на 18 години „лишаване от свобода“ мъж, признат за виновен в извършването на умишлено убийство, станало през август 2021г., във врачанския квартал “Сениче”.

Врачанският окръжен съд днес осъди на 18 години „лишаване от свобода“ подсъдимия А. Ц., като наказанието ще трябва да се изтърпи при първоначален „строг“ режим. Той бе признат за виновен в това, че 25.08.2021 г., в апартамент във Враца, умишлено е умъртвил А. А., като му нанесъл множество наслагващи се удари с ръце, със значителна сила, в областта на гръдния кош и ребрата, като жертвата се е намирала в безпомощно състояние /спящ и под въздействие на наркотични вещества – метамфетамин и марихуана/.

Съдът приведе в изпълнение и предишна присъда на подсъдимия А. Ц. по наказателно общ характер дело по описа на Районен съд –Враца, която е „лишаване от свобода” в размер на 6 месеца при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието. В изпитателния срок на тази присъда подсъдимият А. Ц. е извършил убийството, за което днес му бе наложено наказание.

Мотивите към присъдата, произнесена днес, ще бъдат изготвени от съда в законоустановения срок.

Присъдата на Окръжен съд – Враца може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок пред Апелативен съд – София.