Предизборните страсти във Врачанско вече се разгарят и макар политическата обстановка да е привидно спокойна, първите пожари вече избухват.

Дали атаките основно ще бъдат насочени към движението на Мая Манолова  и партията на Слави, предстои да разберем.

Факт е обаче, че те са първият обект на опит за дискредитация в община Враца.

“При мен дойде жена, която се представи като Ваня Павлова и каза, че идва за да събере хора за събитие организирано от движението на Мая Манолова и партията на Слави Трифонов“, разказа жител на населено място около Враца, потърсил репортер на медията ни.

Според него, Павлова обяснила, че тази събота двете формации организират среща – лекция с политоложка. Предложението не било покана, защото имало условие да бъдат намерени 4 души от населеното място, на които ще им се платят по 30 лв., включително 10 лв. за транспорт.

Репортер на “Зов нюз”  се свърза с директора на “Младежки дом”-Враца Георги Врабчев, който каза, че няма заявено подобно събитие:

“Няма ангажирана зала за събота, няма и заявени мероприятия през този почивен ден. Аз също съм изненадан от информацията, защото снощи късно получих обаждане с питане за същото събитие. Важно е хората да знаят, че в Младежки дом-Враца няма да има такава среща, допълни още Георги Врабчев.

Медията ни се се свърза с пресцентъра на „Изправи се.бг“, откъдето казаха, че нямат координатор с име Ваня Павлова в цяла България и не са организирали среща.

Остава върпросът, коя от останалите политически партии се опитва да дискредитира членовете и симпатизантите на движението на Мая Манолова и партията на Слави Трифонов, предлагайки им пари за несъществуващо събитие?