Жена от Вълчедръм е починала след ухапване от куче на улицата в града.

Към 9:40 часа в събота в Районното управление на МВР в Лом е постъпил сигнал, че жена на 85 години е починала в дома си във Вълчедръм, след като преди това е била ухапана от куче.

При проверка на място е установено, че малко преди това мъж на 54 години, който е син на жената, я е намерил в дома й жива, но с дълбока рана от ухапване от куче на единия крак. Пред него пострадалата споделила кое е кучето и как точно е станало ухапването.

Синът незабавно позвънил на телефон 112, но пристигналите на място медици от Центъра за спешна медицинска помощ във Вълчедръм не успели да помогнат на ухапаната и тя починала въпреки предприетата терапия.

В дома на жената е направен оглед от дежурна оперативна група, тялото на починалата е изпратено за аутопсия в болница в Монтана.

При проведеното издирване полицаите са установили кучето, ухапало жената. По случая са взети натривки от ветеринарен лекар и се извършват действия за установяване на собственика на животното.

Община Вълчедръм е уведомена за предприемане на мерки за обезопасяване и въдворяване на кучето до приключвана на процесуално-следствените действия.

По случая е образувано досъдебно производство, разследването продължава.