На 25.08.2022год. в 14.25ч. чрез тел. 112, в ОДЧ На РУ Б. Слатина, е постъпил сигнал от жителка  на  гр. Бяла Слатина, която е заявила, че е намерила в дома си  полиетиленово пликче, тип спейс бек, вероятно съдържащо наркотични вещества.

При последвалите процесуално следствени дейности,пликчето е предадено на полицаите. Те са установили, че съдържа остатъци от бяло кристално вещество, което при направения нарко полеви тест реагира на метамфетамин. При извършени разпити на свидетели, е заявено, че веществото е донесено от лице на 18год. от гр. Бяла Слатина.

При последвало претърсване и изземване в дома, обитаван от  посоченото лице, са намерени и иззети, едно  полиетиленово пликче, тип спейс бек, с размери 27/20см., съдържащо суха кафява на цвят листна маса, с общо тегло, заедно с опаковката, 265гр., което при направения полеви нарко тест, не реагиращо на никое от веществата, за които е пригоден теста; една ел. везна и червен на цвят, полиетиленов несесер, съдържащ множество полиетиленови пликчета, с размери 5/7см.

Образувано е досъдебно производство.