Специализираната полицейска операция по противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества е проведена вчера, след получен сигнал. В хода на полицейските действия, осъществени в района на вилна зона „Садовете“ в Лом, в изоставен имот с гъста растителност, криминалистите задържали 43-годишен местен жител, с множество криминалистични прояви и осъждан, в момент на полагане на грижи за 33 растения от вида на конопа, окопани и привързани към импровизирани колове. При задържането той направил опит да се освободи от полиетиленов плик, пъхнат в джоба на панталоните му. Установено е съдържанието – 5 пакетчета със 6,4 грама суха зелена листна маса канабис.
Непосредствено до растенията са намерени и иззети саксии и празни туби от минерална вода. В двор на имота са открити туби с вода и резервоар за съхранение на дъждовна вода, а в дома му – други 7 саксии със засадени канабисови растения и две електронни везни.
Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая са образувани досъдебни производства за престъпление по чл. 354в и чл. 354а от НК.