„Изправи се БГ“ ще подкрепи Румен Радев на предстоящите избори.

„В понеделник беше организирана национална среща на гражданската платформа „Изправи се БГ“ с всички областни координатори.“

Това заяви на пресконференция във Враца юристът от коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Андрей Вълчев.

На срещата са взети две решения.

Едното е категорична безусловна подкрепа към президента Румен Радев.

„Според нас президента Радев беше в основата на промяната. Вярвам, че предстоят много сериозни предизвикателства пред политическата класа и се надявам тя да е научила уроците, които българските граждани им дадоха. Но преди всичко е важно да запазим президентската институция и Радев начело на нея. Защото се видя, че това е институцията, която е отворена към българските граждани“, заяви той.

Вълчев заяви още, че парламентарната група на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ вече е внесла своите законодателни приоритети.

Основният приоритет е от 1 септември да бъдат преизчислени пенсиите.

„И принципът, който предлагаме е на всеки три години да се преизчисляват пенсиите. Това трябва да стане държавна политика, а не изключение“, категоричен бе той.

Ще се настоява и за подпомагане на българския бизнес, безусловно. Обхватът на Комисията по ревизията също ще бъде разширен.

„Без да подмятам нещо, заявявам, че в обхвата на дейността е предложено да се включат и за последните 10 години местните власти, държавните предприятия, горските стопанства. Предложението се прави на база на получени сигнали в комисията в 45-ото Народно събрание. “

Попитан за това дали ще се обърне внимание и на работещите, Вълчев отвърна, че „това да се прекрати понятието „работещ беден“, изисква целенасочена държавна политика.“

„Нашата идея е да помогнем на българския бизнес, като първо го запазим, да му помогнем да се развие, да получи подкрепа от държавата“, допълни той.

„В Плана за възстановяване са предвидени милиарди левове за Северозападния регион. Те трябва да отидат не за саниране, а за подкрепа на икономиката и развитието на бизнеса“, категоричен бе юристът.