Има възможност за изграждането на временен мост над река Искър при село Чомаковци.

Това информира на пресконференция днес кметът на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов. Съоръжението е от типа малък автотранспортен разглобяем мост, като такива има на съхранение в бившите бази на ГУСВ.

Мостът е с дължина 108 метра и товароносимост 40 тона, което ще даде възможност по него да преминават и тежкотоварни автомобили.

Въпреки че тези мостове са част от военновременния запас, успяхме да получим съгласието на Министерство на отбраната за свалянето на един от тях от запас и той да ни бъде предоставен за монтаж на разстояние около 25-30 м от изграждащия се мост при Чомаковци, обясни инж. Вълов.

По думите на кмета, Община Червен бряг е получила съгласие и от МРРБ,

като предстои утре специалисти да отидат в базата в Панагюрище, в която се съхранява мостът, да огледат неговата комплектовка и да бъдат предприети действия по избор на изпълнител.

Ако успеем да монтираме този мост, ще го използваме, докато приключи строителството на основното мостово съоръжение, каза градоначалникът, припомняйки, че срокът за пускането му е краят на май 2019г.

Той отбеляза, че е получил уверение, че временният мост може да бъде монтиран за около две седмици, като за това време ще бъдат направени и подходите към него от двете страни на реката, пише “Плевен за Плевен.