Крайните резултати от изборите във Враца не може да бъде оповестен заради липсващ член на секционна избирателна комисия, който не е подписал секционен протокол, съобщи БНР.

Общинската избирателна комисия във Враца не може да приключи работата си заради жена, която след края на изборния ден е заминала за София и отказва да се върне в града.

Към 15:40 в ОИК са обработени 99.17% от протоколите на секционните избирателни комисии. Резултатите показват, че Калин Каменов от ГЕРБ печели втори кметски мандат със 72.79 на сто.

“Работата на комисията мина много добре, от 7 ч. сме приключили обработката на 109 секционни комисии, но издирваме липсващата госпожа – член на комисията в последната секция при училище „Васил Левски“ . Обърнахме се към полицията писмено, за да я намери и да приключим изборните резултати. За да се оформят книжата, тя трябва да присъства, не вдига телефона си дори на партията, която я е изпратила”, каза председателят на ОИК-Враца Момчил Петров пред “Дарик радио”.

Той подчерта, че очевидно преднината на Каменов няма как да бъде стопена от резултатите на една-единствена секция. Изборните резултати за кандидатите за общински съветници също няма да се повлияят и не се очаква промяна в мандатите.

“Все още чакаме окончателните резултати и не можем да пренареждаме листите. Нямаме изчислени мандати още”, добави Петров.