28 секционни избирателни комисии стартираха успешно изборния ден. Две подвижни секции ще обслужват избиратели. 19 от тях са карантинирани, а 44 са избиратели с ТЕЛК.

До домовете им ще се отиде с подвижна избирателна комисия, за да могат да упражнят правото си на глас. В МБАЛ „Св. Иван Рилски“ също е сформирана избирателна комисия. 16 631 са избирателите в Община Козлодуй.

Четиринадесет секции работят в Козлодуй за 10 262 избиратели, три са секциите в Хърлец за 1 657 души, четири комисии обслужват 2 153 избиратели в Гложене, три в Бутан за 2 242 избиратели. В най-малкото населено място в Общината – Крива бара право на глас имат 317 души.

В 24 секционни избирателни комисии са на разположение изборни машини. Представители на СИЕЛА са на място в общината, за да съдействат при възникнали трудности и въпроси.

Вчера в Общинска администрация бяха предоставени всички изборни книжа и материали. За всяка СИК са осигурени маски, четири вида дезинфектанти, ръкавици. Пред определен период изборните помещения ще се проветряват.

От администрацията апелират избирателите да спазват указанията и при изчакване пред секционните избирателни комисии да съблюдават 1.5 м. дистанция.