Като една социална партия, ние от БСП за България не сме безразлични към изостаналите региони сред, които е и моя роден Северозапад.

На мнение съм, че пред нас има готов ресурс, които не бива да пренегваме, а именно благоприятното икономическо и геологическо разположение на АЕЦ Козлодуй.

Врачанска област и Северозападния регион изобщо трябва да видят какъв ефект ще има, ако се изгради 7ми блок на АЕЦ Козлодуй!

Това означава прилив на нов живот, нови работни места, социална сигурност и задържането на много млади хора по родните им места.

Проектът ще е като живителна доза адреналин за целия Северозапад, който от години живее в унизително прегърбеното състояние да бъде наричан «най-бедния регион в България и в целия Европейски съюз».

Нов блок на АЕЦ «Козлодуй» е решението на много социални и икономически дилеми, които отдавна са ни стиснали за гърлото, без да получат подходящ отговор. Заради това е много важна темата да бъде отворена още сега, за да може в съвсем близкото бъдеще да получи решение.

БСП винаги е била единствената партия, която подкрепя развитието на енергетиката в България. Бих искал да изложа няколко бързи мерки, които ще защитаваме е следващият парламент.

  • Въвеждане на понятие „енергийна бедност”
  • Подкрепа за социално слаби и енергийно бедни;
  • Предоговаряне с ЕК на Плана за възстановяване и устойчивост в частта „Енергетика“ с цел запазване на енергийния комплекс „Марица-Изток“ и гарантиране на функционирането на въглищната енергетика;
  • Промяна в правилата за търговия на електроенергия, които да гарантират вътрешния баланс на потребление (количествено и ценово), в това число, позволяващо ограничение на износа, особено при екстремни ситуации
  • Възобновяване/продължаване на процедурата по проекта „АЕЦ Белене“; и изграждането на 7 ми блок на АЕЦ Козлодуй

Номер 1️⃣ в бюлетината на 2️⃣. 0️⃣4️⃣

Купуването и продаването на гласове е престъпление!