“Уважаеми колеги и приятели,
С настоящето заявявам намерението си да напусна ПП ИТН считано от днес.”, това написа Иван Хиновски в страницата си във “Фейсбук”.
Изразявам неодобрение и се разграничавам от кадровата политика на партията през последните месеци в областта на енергетиката и лансирането на случайни лица на отговорни позиции.
Нещо повече: Нищо от реформите,които обещахме на избирателите си не бе изпълнено, нито бяха направени и опити за това. А предложихме най-добрата за България енергийна програма по мнението на редица авторититни български и европейски партньори.
Предстои обсъждане на енергийната политика на България на Евроатлантическа конференция, на която като експерт трябва да споделя постигнатото от правителството. Разбирате колко ще ми бъде трудно да не бъда обективен!
Независимо от моето напускане на ИТН ще продължа да работя за реформите в българската енергетика като експерт, а не политик,какъвто винаги съм се старал да бъда, за повишаване на енергийната сигурност на страната и преодолянате на енергийната бедност.
На всички желая успех и оставам на ваше разположение за въпроси и съдействие!
Иван Хиновски