Иновативно Основно Училище „ Васил Левски“ град Враца за поредна година посрещна своите училища партньори по  НП“ Иновации в действие“. В периода от 09.05.2024 до 11.05.2024год.се реализираха различни дейности с учители и ученици от Иновативно Основно Училище „Неофит Рилски“ гр.Килифарево общ.В.Търново и неиновативните: СУ“Христо Ботев“ гр.Септември общ.Септември,и ОУ „Професор Марин Дринов“ гр.Панагюрище, обл.Пазарджик.

С традиционно посрещане и народни танци,гостите се запознаха с материалната база и работна атмосфера в училище. С удоволствие разгледаха кабинета „От раклата на баба“ и се включиха в дейностите подготвени от г-жа С.Иванова. Представен бе иновативния проект „Възможно е! Продължаваме!“от Румен Петков- директор на училището.

На втория ден учители и ученици наблюдаваха урок във втори клас с елементи по метода Монтесори с г-жа А. Тодорова и урок по Иконопис в седми клас с г-н П.Димитров.Състоя се дискусия по проведените уроци.

Особено впечатлени бяха гостите от внушителните успехи на  училището домакин в областта на гражданското образование. Те разговаряха с наградени ученици от националната олимпиада,които представиха своите интересни проекти. Разгледаха изложба от материали изработени в часовете по гражданско образование,задаваха въпроси и останаха много доволни от видяното.

Като един прекрасен завършек на гостуването за нашите гости бе раздаването на сертификати, обяд и посещение на пещера  „Леденика“ заедно с наградени ученици от четвърти клас ,от иновативните паралелки на училище „Васил Левски“.