На проведеното днес  Обществено обсъждане за бъдещето на СУ„Козма Тричков“ стана ясно, че няма място за притеснения относно децата, на които им предстои прием в пети клас.

Бе обсъдена и молбата,  изпратена от родители до кмета с писмо,  за алтернативен и близък вариант за учениците, които предстои да бъдат пети клас в СУ “Козма Тричков”.

 

Подробно беше обяснено, че преструктурирането на СУ „Козма Тричков“ в професионална гимназия, всъщност ще донесе само позитиви и добра перспектива за развитие на учениците. На срещата бе обсъден и въпросът за преструктурирането  на близкото НУ „Иванчо Младенов“  в основно, където също ще има определен прием на ученици за пети клас.

От своя страна присъстващите родители изказаха своите съмнения и притеснения за предстоящите промени. Поставиха и множество въпроси, на които получиха подробни отговори от присъстващите експерти.

На обсъждането не липсваха и бисери.

Представителят на групата на БСП в ОбС Момчил Младенов направо втрещи присъстващите с изказването си, че първолачетата на град Враца трябва да учат само в центъра, а по-подрастващите ученици – може и в кварталите.

Решението сегашното НУ„Иванчо Младенов“ да бъде превърнато в основно, а СУ„Козма Тричков“ да стане професионална гимназия, ще бъде обсъдено на следващия общински съвет.

Цялото обществено обсъждане можете да видите в приложеното видео:

Posted by zovnews.com on Wednesday, March 4, 2020