Трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход на част от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границите с Румъния и Сърбия, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ – МВР на сайта си. Информацията е актуална към 6:00 ч.

По границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП “Видин”, “Кардам”, “Оряхово” на изход за товарни автомобили.

Трафикът е нормален на всички ГКПП по границата с Гърция. Затруднено е преминаването през ГКПП „Кулата“/„Промахон“ поради въведената от гръцките власти временна организация за поетапно ограничаване на движението на товарни автомобили в двете посоки. Извършва се ремонт на повредени участъци от пътните ленти за камиони и периодично те преминават само през една лента на вход и една – на изход. Ремонтните дейности на ГКПП „Промахон“ се очаква да продължат до 16 април. Трафикът е нормален на всички останали ГКПП. През граничните пунктове  “Маказа”, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

По границата с Република Сърбия трафикът е интензивен на  ГКПП “Калотина” на изход за товарни автомобили.

На ГКПП “Калотина” се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Трафикът е нормален на всички ГКПП по границите с Република Северна Македония и с Република Турция.