Служители на РУ-Белоградчик установиха четирима жители на Медовница, източвали гориво от резервоари на товарни автомобили, паркирани в центъра на селото.

В ареста на районното управление са задържани 32-годишен криминално проявен и 18-годишен младеж.

На две непълнолетни момчета е предоставена полицейска закрила за срок до 48 часа по чл.3 т.3 от Наредба I-51.

На 30 март в 7.20 часа на тел.112 постъпил сигнал за източено призори гориво от резервоари на два турски товарни автомобила, спрели за престой на ул. „Първа“, която е част от Главен път Е-79. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието.

В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия криминалистите разкрили четиримата автори на деянието. Пълнолетните са били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа.

В условията на неотложност служителите на реда предприели претърсване в два имота в Медовница, оттам иззели общо 13 туби с дизелово гориво, гумени маркучи и празни пластмасови съдове. Уведомена е Районна прокуратура – Видин. Разследването продължава в рамките на образувани две досъдебни производства по описа на РУ-Белоградчик.

В процес на установяване е съпричастността на четиримата към идентични посегателства, извършени на същото място през последния месец.

Снимка: ОДМВР-Видин