Служители на РУ Монтана оказаха съдействие на инспекторите от ИАРА Монтана при залавянето на бракониери. На 17.05.2023 г. около 04,00 ч. на брега на язовир “Огоста” в землището на с. Горно Церовене, общ. Монтана, инспектори от ИАРА Монтана установили двама мъже, извършващи незаконен улов на риба с хрилни мрежи, поставени във водите на язовира.

При опит да ги задържат единият от тях, на 42 г. от гр. Монтана, успял да избяга в пресечена гориста местност. Вторият мъж, на 41 г. от гр. Монтана, е установен да управлява лек автомобил „Мицубиши Грандис“ с монтанска регистрация на 200 м от брега на водоема. В автомобила са открити чували с 6 мокри хрилни мрежи, надуваема лодка с гребла и помпа.

В тревна площ непосредствено до брега на язовира, в близост до мицубишито, са намерени риби от вида сом, шаран, бял амур и бяла риба, с общо тегло 83,25 кг. След подробно описване на вида, теглото и дължината на всеки екземпляр инспекторите от ИАРА върнали рибите във водите на язовира.

По случая е извършен оглед и образувано досъдебно производство по чл. 238, ал. 2, т. 2 и т. 4 от НК. Работа продължава РУ Монтана.

Снимката е илюстративна.