Цели 380% върху средната работна заплата в мездренската болница получавала шефката на затъналото в дългове лечебно заведение. За последните 3 години сумата, срещу която се подписвала е между 3028.40 лв през 2016 година до 3203.40 през 2018 година т.е., колкото възнаграждението на един народен представител, макар и без парите за участие в комисии. За сметка на това обаче тя се самоназначила на 4-часов работен ден като лекар по вътрешни болести, за която дейност също получавала възнаграждение. Всичко това става ясно от одитния доклад на Изпълнителна агенция „Медицински надзор” и финансовия контрольор Пламен Велков. В документа са отбелязани още още факти за предприемчивата лекарка. Отделно от всичко друго тя сключила договор с местна фирма за извършване на предварителни прегледи на работниците, откъдето получавала още по 15 лева на човек. За да е по-лесно и оправно осъществявала прегледите в шефския си кабинет в болницата, откъдето издавала и болничните листове.

Същевременно болницата натрупала над половин милион задължения при активи на стойност едва 122 хиляди лева.

Въпреки проблемното финансово състояние на лечебното заведение на работа при доста високи заплати и на граждански договори са наети 151 души. Те според справката са се грижили само за 13 пациенти дневно през 2017 година и за 12 през 2018 година.

Виж още: Решават за дълговете и нарушенията в мездренската болница

На заседанието си Общинският съвет в Мездра не взе конкретно становище по доклада, тъй като се оказа, че е нужна още информация. Затова местните сенатори поискаха от д-р Илиана Михайлова да представи още документи във времето до следващото заседание.