“Обединението,което направихме, се държи заедно от едно нещо и това не е добрата воля, а от това, че ние вярваме в едно и също бъдеще за България.

Ние вярваме, че сега е моментът, в който можем да изберем този ръкав на кръстопътя, на който е страната ни, който ще ни заведе към по-добро европейско бъдеще”,каза Христо Иванов на срещата с граждани и симпатизанти от област Враца, на която присъстваха и лидерът на ПП Асен Василев, както и кандидатите за народни представители от коалиция “Продължаваме промяната- Демократична България”.

“На тези избори има нещо различно и това е нашето обединение.

От самото начало, в което го създадохме, до сега във всички нормални социологически проучвания  ние имаме преднина. Тоест на тези избори ние имаме реален шанс да приключим с политическата криза, излъчвайки ясен победител и това е коалицията “Продължаваме промяната – Демократична България. На тези избори ние имаме ясен шанс да играем за осезаема, видима победа.

За това си струва хората да излязат да гласуват, ако не искат да има шести и седми избори.

Нашите приоритети са ясни, въпросът е не просто някой да каже “Аз съм за Шенген”, въпросът е кой ще го направи. В България много се говори за всички онези рискове, трудности и кризи, пред които сме изправени. Така е, времето е трудно, но има и обратна страна на тази монета.

Точно сега за България има безпрецедентен обем на европейски средства, обаче е много важно кой и как ще ги усвои. Дали ще бъдат превърнати пак в “Бентли” (това сме го гледали) , или наистина ще бъдат насочени към населените места и хората.

Точно сега България има шанс да започне да изгражда инфраструктурата, която толкова дълго време оставаше Северозападния регион в позицията на черна дупка, а сега посоката на коридорите север-юг стана стратегически важна.

Относно електронното управление, ние за две години можем да го приложим така, че да намалим административното бреме със 70 % за всеки гражданин, за всеки предприемач и за всеки инвеститор.

Ако искате революция – ето това е революция. 70% по-малко : “идете на гише 16, върнете се на гише 3, тук няма печат, дайте тази бележка, платете такса, тук не е информация, елате утре, дайте да се видим на кафе и да говорим как да ви помогне”.

За привличането на инвеститори България само трябва да вдигне ръка.

Но ние, когато вдигнем ръка и те казват “вие какво бяхте – най-бедната и най-корумпираната страна”. Това се вижда. Започнахме да изоставаме не просто от Гърция или Румъния, ние започнахме да изоставаме от Сърбия по определени параметри на привличане на чуждестранни инвеститори. Трябва да кажем стига вече. България не заслужава това.

Кой може да промени това? Отново тези, които ни докараха до тук. Аз мисля, че не. Ние сме алтернативата.

Какво означава съдебна реформа? Това означава всички да ги е страх от закона, когато си помислят да извършват незаконна дейност.

Ние можем да бъдем част не от проблема, а от решението и показваме, че можем да поискаме управлението на държавата.

И точно този път не си струва да пропуснете изборите.

Ние можем много по-бързо да изграждаме инфраструктура, можем много по-бързо да направим съдебна реформа. Само трябва да има правителство, а за да има правителство ние трябва да имаме първия мандат и то с добро отстояние от втория по резултат.

Няма да е лесно, но ние няма да правим коалиции, няма да правим пазарлъци.

Няма да правим компромиси със задачите и целите, които си поставяме, с това, което сме обещали на хората да се случи., каза още Христо Иванов.

На въпрос от присъстващите, какво точно означава съдебна реформа, Христо Иванов обясни, че това да те е страх от закона зависи от две институции. Първата е прокуратурата, защото тя трябва да закара закононарушителите в съда:

“Така работи, няма друг начин. За да те е страх от закона, прокуратурата трябва да си върши работата. Рибата се вмирисва от главата. Как се казва главата на прокуратурата-Гешев, разбрахте ме.”, добави още той и призова:

Подкрепете кандидатите на “Продължаваме промяната – Демократична България” за област Враца, защото наистина си струва. “

Христо Иванов подкрепи кандидата за народен представител от листата на “ПП-ДБ” за област Враца Надежда Бачева, която е представител на “Да, България!” в листата за Враца.

“Моят  приоритет е децентрализация на бюджета и работа за дигитализация на всяка една община в България”, каза Бачева и след официалното представяне допълни, че “потенциалът и човешките възможности в

Северозападна България са налични. Наложително е регионът да бъде поставен като приоритет в национален план“.

Гласувайте за Надежда Бачева с №12 и преференция 106

Купуването и продаването на гласове е престъпление.