Група от около 25 деца и възрастни от Украйна ще бъдат настанени във Враца. По-голямата част от групата са от юношеския футболен клуб „Колос“ от градчето Ковальовка, което се намира на 80 км. от столицата Киев. След като днес падна комендантският час децата и придружаващите ги възрастни ще пътуват с автобуси, които ще бъде посрещнати в румънския град Сирет, близо до границата с Украйна, от 2 автобуса на врачанската фирма “Боди М Травъл”.
Очаква се те да пристигнат в близките дни и ще бъдат настанени  в сградата на бившия Дом за деца лишени от родителски грижи „Асен Златаров“.
Момчетата от футболния клуб са 15- годишни. С тях  пътуват техните треньори, роднини и още деца на различна възраст.
Настаняването на групата е изцяло със съдействието на община Враца, като в момента помещенията се подготвят, за да бъдат осигурени добри условия за живот на пристигащите бежанци.
Сградата е изчистена, леглата са готови, застлани са с ново спално бельо, завивки и възглавници.
На този етап от община Враца са се погрижили и за изхранването на групата деца.
Бизнесмени и общественици вече са се организирали, за да осигурят финансова помощ. Подготвя се и създаването на Доброволчески център във Враца за събиране на дарения, който също ще започне работа до няколко дни.
Телевизия Враца вече е осигурила телевизионен сигнал и интернет в сградата.
МД “Електроник” също участват в благотворителната кампания.
За децата от юношеския футболен клуб „Колос“ вече е осигурена и възможността да тренират в детско- юношеската школа на „Ботев“- Враца. Предвижда се децата да останат във Враца за един месец.
На границата групата деца ще бъде посрещната от учителката Алина Павлова, млада украинка, която от няколко години живее и работи във Враца със своя съпруг. Алина Павлова ще направи възможна комуникацията между пристигащите деца и възрастни и домакините от Враца.