Битата жена изагубила повече от литър и половина кръв.

45- годишната Илияна от Монтана е пребивана много пъти, но последният е можел да бъде фатален. Тя е със 17 счупени ребра, черепно мозъчна травма и множество други наранявания. Жестокият й съпруг е заловен от полицаите прибран в Районното управление на полицията, но само за 24 часа и в момента е на свобода.

„Той постоянно е в конфликт с мен и с други хора. Като реши, прави каквото си иска. Беше и пиян”, разказва оцелялата от жестокия побой Илияна. Мъжът, с когото живеела, се ядосал, че я нямало няколко часа вкъщи, наредил й да легне на земята в гаража и започнал да я бие с твърд предмет. Заплашил я, че ще я удави в язовира.

Д-р Красимир Каменов е началник на отделението по Хирургия към МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ – Монтана. Той разказа пред камерата на NOVA, че битата жена е била приета в болницата с черепно-мозъчна травма, много тежка гръдна травма, тежка кръвозагуба. Лекарите я оперирали по спешност. По думите на д-р Каменов, ако жертвата на домашно насилие била държана по-дълго време в дома си, за живота й щяло да има сериозна опасност, защото кръвта, която е загубила в следствие на побоя, била около литър и половина. Тя имала общо 17 счупени ребра – 9 от едната страна и 8 от другата.

Насилникът е задържан за 24 часа и след това е бил освободен. По случая е образувано досъдебно производство.