Спектакъл на Драматично-куклен театър – Враца беше номиниран за наградата „Златен кукерикон“, връчвана ежегодно от Сатиричния театър „Алеко Константинов“. Тази година церемонията по връчване на наградите ще е на 7 април от 19.30 часа в столицата.

Номинацията на врачанския театър е голямо признание за работата на трупата под ръководството на директора Владлен Александров. Предложението е за режисурата на Петринел Гочев в „Гимнастика за бременни“ от Здрава Каменова. Творбата на ДКТ – Враца е една от трите номинирани за отличието в категорията.

Васил Витанов е номиниран за мъжка роля за Рачко Пръдлето на плевенския театър „Елате ни вижте“, чийто режисьор е директорът на врачанския театър Владлен Александров.

„Златен кукерикон“ е ежегодна награда, която се връчва за млада надежда, мъжка роля, женска роля, режисура и спектакъл. Тази година приз за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев ще бъде присъден на Стефан Москов. Ще бъде връчена и извънредна награда за огромния принос на Борислав Чакринов към български театри.

Номинациите са утвърдени от комисия с председател Калин Сърменов и членове Богдана Костуркова, Михаил Тазев и Николай Младенов.

Всички номинации вижте тук:

https://satirata.bg/news/nominations-zlaten-kukerikon-2024