Д-р Цветан Ценков: Няма да оспорвам волята на държавата

На 24 ноември на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков беше връчено наказателно постановление, с което се налага глоба в качеството му на участник и инициатор (подписал първото писмо за протест до институциите) в проведените през месец януари 2018 година протести на видинските граждани, настояващи за ускоряване на процедурите за изграждане на магистралата Видин – Ботевград. Това съобщиха от пресслужбата на община Видин.

Във връзка с това д-р Ценков коментира: „Не възнамерявам да оспорвам наказателното постановление и ще изпълня волята на държавата. Но като видинчанин продължавам да вярвам, че каузата, която в началото на 2018 година обедини множество мои съграждани, е справедлива и че събитията тогава допринесоха за ускоряване изпълнението на мащабния инфраструктурен проект и се надявам скоро това да стане факт“.

Той допълни, че в качеството си на кмет продължава, в рамките на правомощията и отговорностите на своя пост, да работи за реализирането на този изключително важен за нашата община проект:

„В тази връзка ще припомня, че през месец юли само за две седмици Община Видин успя да връчи уведомителните писма на всички хора, които притежават земи, попадащи в обхвата на строително-ремонтните дейности по главен път Е-79. Стартирахме също така процедура за разработване на нов Общ устройствен план на град Видин – една от целите е да се вземат предвид промените, които ще настъпят с изграждането на магистралния път, така че гражданите и бизнесът да могат изцяло да усетят положителните ефекти от неговото строителство. За мен това е пример, че когато сме обединени за постигането на една цел, всичко е възможно. И затова отново ще повторя призива, който неведнъж съм отправял – нека повярваме, че Видин може да стане още по-прекрасно място за живот и бизнес и да работим заедно в името на това“.