Дилърът е бил пуснат от ареста през август 2022 г. и веднага е продължил с незаконната си дейност.

Съпругата на дилъра също е с мярка за неотклонение – парична гаранция от 5 000 лв.

Специалната операция е проведена на 17 януари, образуваното досъдебно производство е по член 321,  за това че лицата са извършвали деяния по разпространение на наркотични вещества не само на граждани от град Бяла Слатина, но и в съседни градове, и на територията на цялата област. Интересното е, че организаторът на тази престъпна група е бил задържан по друго досъдебно производство от периода от месец декември 2021 г. до август 2022г., но след излизане от следствения арест е продължил активно да организира разпространението на наркотични вещества.

Той, заедно с един от членовете на организираната престъпна група, е задържан за 72 часа с постановление на прокурор от окръжна прокуратура Враца и днес предстои съдът да определи, дали да бъде сменена мярката му със задържане под стража.

Третият член на тази организирана престъпна група е съпругата на организатора тя е с мярка за неотклонение парична гаранция от 5 000 лв., съобщи на пресконференция днес окръжния прокурор на Враца Владимир Сираков.