Кандидатите за народни представители от коалицията бяха подкрепени от кметове на общини от областта

Коалиция ГЕРБ–СДС откри кампанията си за област Враца с представяне на кандидатите си за народни представители на събитие в Градска концертна зала пред съмишленици и симпатизанти.

„Благодаря за Вашето доверие към ГЕРБ, с което направихте възможно управлението на държавата, в рамките на десетилетие, да бъде стабилно, сигурно и предвидимо!“, обърна се към присъстващите водачът на листата на ГЕРБ-СДС Петя Аврамова.

„За това време чрез политическата програма, стратегията и действията на правителствата на ГЕРБ доказахме, че можем да управляваме държавата добре; да носим политическа отговорност, дори в трудни моменти; да взимаме дори непопулярни решения, ако това е в полза на държавата; да се справяме с кризи.

За съжаление, днес сме в криза на държавността, породена от модела на подмяната, който се наложи бързо с инструментите и средствата на служебния кабинет на президента и предхождащите го сценарии на партиите, разиграни в 45-тото Народно събрание“, добави тя.

Петя Аврамова декларира решимостта на ГЕРБ и СДС да се противопоставят на налагащия се порочен модел.

„Няма да позволим реваншизмът, „изчегъртването“, заплахите и фалшивите новини да продължават да бъдат единствените точки от дневния ред на страната ни. Не сме съгласни стратегическите инфраструктурни и икономически проекти да бъдат блокирани!“, заяви тя.

„В началото сме на предизборна кампания, в която отново и с пълна сила ще властват популизмът и компроматите. В нея няма да чуем от нашите опоненти идеи ЗА, има само крясъци Против“, каза Петя Аврамова.

По думите й в предстоящата предизборна кампания ГЕРБ-СДС ще представят политиките и приоритетите си за бъдещото развитие на България и няма да се включва в компроматни войни.

„Ние ще говорим за големите инфраструктурни проекти, които искаме да завършим; за тези, които трябва да стартираме, за да осигурим добра свързаност и развитие на цялата страна; за мащабни инвестиции за подобряване на ВиК структурата; за подобряване на жилищния и сградния фонд в страната ни; за увеличаване доходите на българските граждани; за запазване на сегашните нива на данъците; за продължаваща модернизация на образованието; за енергийна независимост; за по-красиви и уредени градове и села; за развитие на икономиката чрез иновации; за намаляване на административната тежест върху бизнеса и гражданите“, заяви тя.

В листата на коалиция ГЕРБ-СДС са включени много млади хора, доказали се в обществения живот, популярни личности в област Враца, представители на гражданската квота и коалиционния партньор СДС.

Под номер 2 в листата на ГЕРБ–СДС е народният представител от 43-то, 44-то и 45-то НС Красен Кръстев.

На трето място е един от най-уважаваните лекари в областта, управителят на СБАЛПФЗ – Враца д-р Костадин Шахов.

На четвърто място в листата на ГЕРБ–СДС е представителят на гражданската квота в листата, известният в цялата страна ръководител на ансамбъл „Мездра“ Мирослав Аспарухов, който беше депутат от ГЕРБ–СДС в 45-то НС.

На 5-то място е предприемачът и член на УС на „Ботев Враца“ Мартин Харизанов.

На 6-то място е Драгомир Маринов, представител на общинската структура в Козлодуй, доктор по икономика и общински съветник в ОбС – Козлодуй.

На седмо място е още един млад човек инженерът геодезист Владимир Миленков.

На 8-мо място е бившият зам.-областен управител Мирослав Комитски.

След него на 9-то място е представителят на коалиционния партньор СДС Миглена Горанова, тя е социален антрополог и бивш общински съветник в София.

На 10-то място е офталмологът и председател на групата на ГЕРБ в ОбС – Враца д-р Иво Ралчовски.

Единадесета е Ралица Добрева, народен представител в 44-то НС и областен управител на област Плевен в периода 2014–2017 г.

На 12-то място е Светослав Спасов, икономист по образование и общински съветник в ОбС – Козлодуй.

Кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ–СДС бяха подкрепени от кметове на ГЕРБ от областта.

В представянето взеха участие кметът на Враца и общински ръководител на ГЕРБ-Враца Калин Каменов, кметът на Бяла Слатина Иво Цветков, кметът на Оряхово Росен Добрев и кметът на Мизия Валя Берчева.

„Аз се гордея, че съм кмет от ГЕРБ, защото благодарение на правителствата на ГЕРБ в община Враца бяха реализирани много проекти, които промениха облика й”, заяви Калин Каменов.

„Нашите противници знаят, че нямат рационални аргументи срещу изграденото от нас. Нас не ни е страх от реваншизъм. Когато носиш отговорност, неминуемо трупаш и негативи. Затова нашите опоненти избягаха от своята отговорност преди два месеца. Това, което се случва сега обаче, не е алтернатива, то е опасно за държавата“, каза той.

„Само за 30 дни, откакто беше назначено служебното правитество, всичко за което сме се борили през последните 30 години, всичко което сме отстоявали, всичко в което сме вярвали, всичко което сме изграждали, е заплашено да бъде разрушено.

И не защото, някой заплашва някого да го изчегърта, а защото се подменят ценности, защото се развява псевдо морал, защото пътя на България в Европа е под въпрос, каза областният председател на СДС Ирина Иванова.

 

Докато някой изгражда пътища и мостове към бъдещето, друг с лека ръка ги разрушава и връща България в миналото. Ето защо е особено трудно да се говори от името на СДС – най- старата дясна ,демократична партия в България. Партията, която промени България, отвори хоризонт към света, към Европа и въздигна в най-висше благо свободата. Ние съзнаваме своята историческа роля и всеки път, когато някой ни отклонява от верния път, който е предначертан преди толкова години, някой който заплашва този път да спре – псевдо десни и ляво популистки партии, ние се чувстваме призвани. Никога и в най-страшните си кошмари не съм си представяла, че ще дойде отново времето, в което ще трябва да отстояваме правото на свободния човек, ще дойде времето, когато ще се борим срещу страха. Дори и по времето на Лукановата зима, на страшната Виденова криза, на тройната коалиция, на управлението след Костинброт гейт не съм изпитвала днешното тревожно усещане, че комунизма се завръща в най-яростния си вид. Вид в който руши достойнството, заплашва хората и заплашва да разруши демокрацията. Само за 30 дни се върна комунистическия метод на управление. Само за 30 дни комунистическата фразеология, а какво би станало за 1 година? 

Ние от СДС сме антикомунистическата автентична дясна партия и на тези избори ще бъдем такива. Заставаме тук заедно с ГЕРБ, за да възстановим реда в настъпилия хаос, за да възстановим достойнството на хората и правото им свободно да избират“, заяви тя.

По традиция ГЕРБ-СДС започна кампанията си с водосвет за здраве и успех в храм „Св. Възнесение“.

Водосветът беше отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!