В Бургас с две театрални постановки и благотворителен базар фондация “Искам бебе” ще отпразнува своя 17-ти рожден ден. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати семейства с репродуктивни проблеми.

С театралното представление за деца „Костенурката Нурка“ и моноспектакъла по документалните разкази на Екатерина Томова “Забравена от небето”, фондация “Искам бебе” ще отбележи своята 17-годишнина.

Двете постановки ще се представят в Кукления театър, а във фоайето му ще се организира благотворителен базар, каза координаторът на организацията в Бургас Ваня Христова.

“Ще има огромен брой балони, вероятно, светещи, които след постановката ще помоля всеки приятел, решил да дойде на нашето събитие, да пуснем към небето и да отправим своите молби. 30 март, 16,30 ч. -“Костенурката Нурка”, 19.00 ч. -специално откриване на празника и моноспектакъла “Забравена от небето”. Заповядайте на нашето празненство”, допълни тя.

Фондация “Искам бебе” има 56 координатори в цялата страна. Тя помага на двойките с репродуктивни проблеми като предоставя точна и правилна информация, оказва психологическа подкрепа и организира благотворителни събития. През годините организацията е помогнала да се родят повече от 3 500 деца.