С наказание 6 месеца „лишаване от свобода“ и лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 година приключи дело на Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение Бяла Слатина, по дело за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 2, вр. чл. 55, ал. 1, т. 1 и ал. 3 от НК.

На 11.06.2023 г. в гр. Бяла Слатина обвиняемият М.А. управлявал лек автомобил, м. „Фолксваген“. При извършена проверка по надлежен ред било установено, че водачът е употребил алкохол. Техническото средство отчело наличие на 0,84 промила.

В хода на разследването е било установено, че М.А. през 2021 г. е бил осъждан за същото престъпно деяние.

Между защитата на обвиняемия и Районна прокуратура – Враца е сключено споразумение, което съдът одобри. Наложеното му наказание има последиците на влязла в сила присъда.

 

По друго дело на Териториално отделение – Бяла Слатина обвиняемият А.Н. се призна за виновен за това, че на 17.11.2022 г. в условията на повторност управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества. В хода на разследването с химикотоксилогична експертиза е било установено, че водачът шофирал след употреба на амфетамин, метамфетамин и тетрахидроканабинол.

С определение на съда на А.Н. е наложено наказание 5 месеца „лишаване от свобода“ при общ режим на изтърпяване и 1 година лишаване от право да управлява МПС.